Transport Italië

Transport van en naar Italië regelt u natuurlijk bij Logic 4u. Voor groupage en FTL/LTL bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Transittijden voor transport Italië

Groupage, LTL/FTL: 24 uur / 96 uur.

 

Palletruil Italië

Palletruil altijd in overleg.

 

Feestdagen voor transport in Italië

In Italië geldt voor een aantal dagen een rijverbod. Rondom deze dagen gelden andere doorlooptijden.

 

Vrijdag 01/01/2021 Nieuwjaarsdag
Woensdag 06/01/2021 Driekoningen
Zondag 04/04/2021 1e Paasdag
Maandag 05/04/2021 2e Paasdag
Zondag 25/04/2021 Festa della Liberazione (bevrijdingsdag)
Zaterdag 01/05/2021 Dag van de Arbeid
Zondag 15/08/2021 Maria tenhemelopneming
Zondag 01/11/2021 Allerheiligen
Woensdag 08/12/2021 Maria Onbevlekte Ontvangenis
Zaterdag 25/12/2021 1e Kerstdag
Zondag 26/12/2021 2e Kerstdag

 

Zondagsrijverbod

Voor vrachtauto’s met een toegestaan totaalgewicht, het eigen gewicht + het laadvermogen, voertuig van 7,5 ton en meer geldt een rijverbod op zondagen.

  • Van januari tot en met mei en in de maanden oktober tot en met december van 9:00 uur tot 22:00 uur.
  • Van juni tot en met september geldt dit rijverbod van 7:00 uur tot 22:00 uur.

Voor dit rijverbod zijn er ook een aantal uitzonderingen, waardoor er dus op een zondag gereden mag worden in Italië.

Voertuigen waarmee uitsluitend dieren worden vervoerd bestemd voor deelname aan geautoriseerde wedstrijden en manifestaties. Indien deze wedstrijden binnen 48 uur plaatsvinden of hebben plaats gevonden in de afgelopen 48 uur.

Voertuigen die uitsluiten producten vervoeren voor de bevoorrading van vliegtuigen, mits voorzien van de nodige documentatie waaruit dit blijk.

Ook voor het vervoer van dagbladen en periodieken is deze uitzondering van kracht.

 

Voor voertuigen komende uit of gaande naar het buitenland (of Sardinië) en voorzien van de benodigde documenten waaruit de plaats van lading en lossing blijkt, geldt tevens dat wanneer het voertuig Italië (of Sardinië) binnenkomt het rijverbod vier uur later ingaat en wanneer het voertuig Italië verlaat het rijverbod twee uur eerder eindigt.

Het rijverbod eindigt vier uur eerder voor voertuigen met bestemming de terminals van Bologna, Padova, Verona Quadrante Europa, Turijn-Orbassano, Rivalta Scrivia, Novare, Parma-Fontevivo, Busto Arsizio en Milaan-Rogoredo en die daarvandaan aantoonbaar goederen naar het buitenland vervoeren.

 

Ontheffing voor transport Italië

Een ontheffing kan worden verleend voor het vervoer van goederen die gezien hun aard of seizoens- en weersomstandigheden snel kunnen bederven en dus direct moeten worden vervoerd van de productieplaats naar een opslag of verkooppunt, vervoer met landbouwvoertuigen en andere zeer dringende transporten. Deze aanvraag moet ingediend worden bij de prefectuur van de provincie waarin het douanekantoor van binnenkomst of de plaats van lading in Italië is gelegen. De aanvraag moet (mede) worden ondersteund door de afzender of ontvanger van de goederen. Als de ontheffing is verleend, moet de auto worden voorzien van groene borden van 50 cm breed en 40 cm hoog, waarop een zwarte kleine letter ‘a’ met een hoogte van 20 cm voorkomt. Deze borden moeten bevestigd zijn aan de achterzijde en beide zijkanten van het voertuig.

 

Transportspecialiteit Italië

Met logic 4u worden uw goederen op tijd vervoerd zonder dat er hinder ontstaat door de geldende rijverboden.

Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte!